Infraroodsauna voor patiënten met reuma of ischias

Dat warmte weldadig kan zijn voor patiënten met reuma of ischias is bekend. Nu wonen we in een land waar deze weldadige warmte niet door de zon het hele jaar voorhanden is. Gelukkig kunnen we de warmte simuleren, bijvoorbeeld met een infraroodsauna. Kunnen de klachten van deze patiënten door zo’n sauna verlichten?

Is infrarood een juiste remedie bij reuma?

Vooral voor reuma geldt dat er diverse soorten van de aandoening zijn. Zo zijn er varianten waarbij er ontstekingen in de gewrichten voorkomen, maar andere varianten geven vooral pijn. Waar kou weldadig kan zijn voor de ontstekingen, kan warmte juist weer pijn en stijfheid verlichten. Wat weldadig is voor jouw vorm van reuma, is dus niet in dit artikel te lezen, daarvoor is het aan te raden een specialist te contacten. Mocht warmte de juiste remedie zijn, denk dan eens na over een infraroodsauna.

Warmte stimuleert doorbloeding

Door de warmte van de sauna wordt doorbloeding van gewrichten en spieren gestimuleerd. Dit maakt dat bewegen een stuk eenvoudiger wordt. Je spieren zullen minder stijf aanvoelen en je kunt de hele wereld weer even aan. Wil je een infraroodsauna kopen, dan is het misschien slim om eerst uit te proberen of dit de juiste remedie is voor jouw vorm van reuma. Dit kan bij diverse zwembaden of saunacomplexen. Ben je na het uitproberen overtuigd, laat je dan goed informeren over de verschillende infraroodsauna’s.

Warmte en ontsteking zijn geen combinatie

Ischias is een stoornis van het ruggenmerg en de zenuwwortel, waarbij rugpijn uitstraalt naar de benen. Patiënten met ischias hebben meestal pijn in de onderrug. Dit kan ontstaan door diverse oorzaken als bijvoorbeeld weinig beweging, een verkeerde lichaamshouding of een verkeerd matras. Als duidelijk is wat de oorzaak is van de rugpijn, dan is het mogelijk om dit aan te pakken en te voorkomen dat de ischias langdurige problemen geeft. Helaas is een duidelijke oorzaak niet altijd aan te wijzen.

Ook bij ischias is het noodzakelijk uit te zoeken of er geen ontsteking de boosdoener is. Warmte en ontstekingen zijn geen ideale combinatie, hoewel dat in eerste instantie wel verlichting lijkt te geven. Voor ischias zonder ontsteking kan een infraroodsauna wederom een oplossing zijn.

UV, licht en infrarood

Infrarood is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Dit komt omdat het een onderdeel is van het lichtspectrum dat ook te vinden is in het licht van de zon. Er zijn in dit spectrum drie soorten straling: UV, licht en infrarood. Deze laatste wordt vooral ervaren door de warmte die het verspreid. Deze straling kan het lichaam heel aangenaam verwarmen. Zowel bloedsomloop als stofwisseling wordt door de warmte gestimuleerd en spieren worden soepeler. Ook zal de zuurstofopname van de huid beter worden en zullen poriën minder verstopt zijn. Infrarood kan dus ook weldadig zijn bij diverse huidaandoeningen.

Infraroodsauna in eigen huis

Terug naar het positieve effect van infrarood op de spieren. Door de warme straling van infrarood is een blessure aan de spieren sneller hersteld, voelt het weldadig en ontspannend en heeft het een preventieve werking als infrarood gebruikt wordt als warming up. Natuurlijk is het niet slim om de hele warming up te vervangen door infrarood, maar laat de straling een hulpmiddel zijn. Infraroodsauna’s werken mee aan de verlichting van pijn bij bovengenoemde aandoeningen, maar ook bij bijvoorbeeld spit, hernia en jicht.

Omdat een infraroodsauna heel eenvoudig thuis geplaatst kan worden, ligt deze behandelmethode in het bereik van veel mensen. Voordeel van een eigen infraroodsauna is dat je in een eigen omgeving, op je eigen tijd gebruik kan maken van de cabine. Als je lekker opgewarmd bent, hoef je niet meer door de kou naar huis. Een speciale verkoper van infraroodsauna’s geeft graag advies.