Pannenkoekentaart met spinazie

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Smaak: Hartig
 

Ingrediënten voor 2 personen

6 – 8 pannenkoeken gebakken van 200gr glutenvrij meel, 1 ei, 450 gr halfvolle melk
500 gr spinazie
100 gr plakjes ham
1,5 dl bechamelsaus, gemaakt van glutenvrij meel
75 gr geraspte kaas
2 el. olie of boter

Voorbereiding

Bak pannenkoeken van glutenvrij meel, ei en melk
laat de spinazie slinken, uitlekken en snijd deze in kleine stukjes
maak bechamelsaus
vet de ovenschaal in en verwarm oven op 180gr.

Bereidingswijze

Verdeel de spinazie in 1 portie minder dan de pannenkoeken
leg onder in de schaal in pannenkoek
bedek deze pannenkoek met 1 plak ham en een deel van de spinazie. Doe de volgende pannenkoek er boven op tot alle pannenkoeken en spinazie verwerkt is.
Bedek de bovenste pannenkoek met de bechamelsaus. Strooi de geraspte kaas er over heen.
De schotel mag nu 20 minuten in de oven staan en bruin worden.

Serveertips

Hierbij is een tomatensalade lekker.

De spinazie kan vervangen worden door een andere groene slinkgroente, zoals snijbiet of raapstelen.