Ledlampen zijn duurzaam door een laag energieverbruik

Verlichting met led staat bekend om een laag energieverbruik. Daarnaast slijt een ledlamp nauwelijks door gebruik, wat maakt dat hij lang meegaat. Led verlichting kan dus duurzaam genoemd worden.

Wat is led-verlichting?
Led is een afkorting voor light-emitting diode, wat letterlijk licht uitstralende diode betekent. De afkorting is zo ingeburgerd, dat het geen afkorting meer is, maar een bestaand woord. Een diode is een elektronisch onderdeel dat elektrische stroom in één richting geleidt, als het ware als een elektronisch terugslagvententiel. Een ledlamp is opgebouwd uit een groep leds. Samen bepalen deze leds de stralingshoek, lichtsterkte, lichtstroom en kleurweergave. Ledlampen zijn er in verschillende modellen, als strip, ogend als een gewone gloeilamp en bijvoorbeeld als Powerled. Het assortiment lampen die geschikt zijn voor led verlichting is enorm. Plafondlampen, hanglampen, wandlampen, spots voor inbouw, tafellampen, verlichting voor de keuken en badkamer en zelfs buitenverlichting is verkrijgbaar met leds.

Fraaie vormgeving of industriële uitstraling
aidenWandlamp Aidan straalt zowel het licht naar boven als naar onder. Het aluminium is mat en fraai vormgegeven met nerven. De lamp meet 4,6 x 9 x 7,5 cm en is dus niet zo groot. Het effect van de verlichting is echter wel groots, twee Powerleds zorgen voor een krachtige, maar sfeervolle verlichting. Aidan misstaat niet in de keuken voor verlichting op het aanrecht, in de woonkamer om een muur de juiste uitstraling te geven of bijvoorbeeld om een hal sfeervol te verlichten. 

ledinoPlafondlamp Ledino is van Philips en is geschikt voor binnen. De lamp is grijs en heeft een industriële uitstraling. Het warme witte licht van de 7,5 watt ledlamp is te dimmen. Ledino meet 12,7 x 12,7 cm en is 5,4 cm diep en heeft zowel een chique als moderne uitstraling.

Ledverliching in het plafond van de badkamer
eyedownDe inbouwspots voor de badkamer zijn leverbaar met één of meerdere ledlampen. Inbouwspots Eyedown heeft bijvoorbeeld wel zes ledlampen. De kleur van de lamp is alu geanodiseerd en hij heeft een diameter van 8,8 cm. De inbouwmaat is 5,2 cm diep, Eyedown is geschikt voor holle plafonds met een materiaaldikte van maximaal 30 mm. Zes Powerleds van elk 1 Watt zorgen voor een krachtige lichtstraal. Eyedown geeft warm wit licht. Een variant met drie ledlampen heeft een diameter van 6,8 cm. De twee lampen zijn leuk met elkaar te combineren.

Inbouwspots Eyedownboost turnoInbouwspots Eyedown is verkrijgbaar in meerdere variaties: met 6 of 9 Watt en in de kleur wit of zilvergrijs. Met zijn afmeting van 9,2 cm diameter is deze lamp vrij fors. De 3000 K ledlamp geeft warm wit licht.