Wat is het beste voor het milieu?

We worden ons steeds bewuster van het milieu en de invloed die wij daarop hebben. Autorijden is natuurlijk niet goed voor het milieu. Maar we moeten ons ook verplaatsen. Zonder auto’s en vrachtwagens zou onze economie er heel anders uitzien. Dat kunnen we ons niet eens meer voorstellen.

Natuurlijk willen we graag in onze auto blijven rijden. Maar we kunnen wel proberen dit zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Daarom geven wij hieronder een paar tips om milieuvriendelijker te rijden.

Milieuvriendelijke tips

1) Brandstof

Helaas heb je dit vaak niet voor het uitzoeken, want je auto rijdt nu eenmaal op een bepaalde soort benzine of op diesel. Maar het is wel handig om in gedachten te houden dat je bij de aanschaf van je volgende auto kiest voor een auto op LPG of diesel, omdat dat een stuk milieuvriendelijker is.

2) Autobanden voor het goede seizoen

De meeste milieutips zitten verder in de categorie autobanden. Autobanden zijn namelijk van grote invloed op hoe je auto rijdt en hoeveel benzine je motor nodig heeft. Kijk bijvoorbeeld naar zomerbanden.

Zomerbanden zijn de beste keuze voor autorijden in de zomer. Ze hebben een goede ligging op het wegdek, terwijl een winterband een beetje zou blijven plakken op de weg. Hierdoor kost het minder benzine om op te trekken en door te rijden.

3) Bandenspanning

De juiste bandenspanning is een belangrijke factor voor het benzinegebruik van je auto. Wanneer je banden hard genoeg zijn, kost het je auto minder energie om op te trekken en door te rijden. Hier gaat het dus om de ideale combinatie tussen de juiste band & de juiste bandenspanning.

Hoe meer een band op het wegdek plakt, hoe meer energie het je auto zal kosten om te rijden. Je bandenspanning controleren is daarom een slimme manier om brandstof te besparen. Daar zal het milieu je ook dankbaar om zijn!

4) Kwaliteitsbanden

De kwaliteit van je banden is ook van belang. Banden die een goede slijtvastheid hebben, verliezen minder rubberdeeltjes aan de lucht. Dat is belangrijk voor de luchtkwaliteit en dus voor onze gezondheid. Banden die niet snel slijten hoeven ook minder snel vervangen te worden. Dat is ook weer beter voor het milieu. En trouwens ook voor jouw portemonnee!